juni 2024
M D W D V Z Z
« Okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Mapping the Future | Over ons
15635
page,page-id-15635,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Over ons

ds Elysa Kramer, Sociale -en Organisatiepsycholoog, facilitator, ontwikkelaar, auteur
FullSizeRender

Elysa Kramer is in 1995 afgestudeerd als Sociale -en Organisatiepsycholoog aan de Faculteit Sociale Wetenschappen Rijksuniversiteit Leiden. Na haar studie werkte zij als als intern en extern adviseur bij diverse grote instellingen en organisaties (o.a. KPN, Getronics, KLM).

 

Encouragement

Sinds 2004 heeft zij haar eigen coachings- en trainingsbureau. Ze begeleidt (veel) (te) hardwerkende, gedreven, leergierige, ambitieuze HBO+ers, ondernemers, professionals en leidinggevenden, in het vergroten van hun veerkracht zodat ze op positieve wijze hun toekomst vorm kunnen geven.

Haar intentie is om open, liefdevol en nieuwsgierig naar de wereld om haar heen te kijken, dieper te kijken naar wat er aan de hand is en wat er mogelijk is en dat ook te laten zien aan de wereld.

 

www.encouragement.nl

www.elysakramer.nl

www.ontbijtcoach.nl

 

Elysa: ‘Na negen jaar verhuisden we van de gelukkigste stad van Nederland naar een klein, gemoedelijk dorp onder de rook van Hilversum in de Gooi-en Vechstreek. Mijn hart zal na tien jaar Rotterdam, altijd bij Rotterdam blijven: de ondernemingslust, de eerlijkheid, de positieve energie van mensen die het maken. Echt wel: ‘Niet lullen, maar poetsen!’ Dat bewonder ik, en ik hoop dat ik daar een beetje mee besmet ben geraakt.’

 

Wonderspel en Mapping the Future

Samen met haar zus Evelyne Kramer ontwikkelde Elysa in 2010 het Wonderspel, een coachingsmethode in de vorm van een spel met gereedschappen voor persoonlijke ontwikkeling, groei, en het waarmaken van doelen. Het Wonderspel vormt nu de basis voor de verschillende Mapping the Future trajecten.

In hun samenwerking merkten Elysa en haar zus al gauw dat door hun gedeelde interesses (in oplossingsgericht coachen, psychologie en design), hun ideeën vloeiend in elkaar overliepen. Dit zorgt voor een homogeen en dynamisch geheel, wat goed tot uiting komt tijdens het ontwikkelen van nieuwe tools en het begeleiden van teams en organisaties bij hun ontwikkeling.

Evelyne Kramer, Art Director, Concept & Graphic Designer
FlowMo
FullSizeRender-1

Evelyne Kramer is in 1997 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Direct na de academie startte zij met haar partner het grafisch ontwerpbureau Stout/Kramer, waarmee zij een aantal prestigieuze prijzen in de wacht sleepten (o.a. voor het ontwerpen van het beste jaarverslag in 2008 en 2009). Het werk van Stout/Kramer is zowel nationaal als internationaal geprezen en is gepubliceerd in verschillende boeken (o.a. AIGA, Daab, Phaidon, Mao Mao, Pie Books) en op verschillende exposities te zien geweest(o.a. Museum, London • Centre of Contemporary Art, Glasgow • Stedelijk Musem Amsterdam • Haagse Ship of Fools gallery, Den Haag • Openbare Bibliotheek, Amsterdam en Monsterkamer / Mondriaanfonds).

 

FlowMo

In 2010 startte Evelyne het ontwerpbureau FlowMo.

FlowMo is een studio voor conceptontwikkeling en Information Design en maakte tot voor kort deel uit van Stout/Kramer. Met FlowMo onderzoekt en exploreert Evelyne de overlappende gebieden tussen Information & Graphic Design, Design Thinking, Educatie en Psychologie.

Sinds 2010 heeft Evelyne ook een coachingsdiploma op zak.

 

Co-creatie:

Vanuit de studio in Rotterdam werkt Evelyne samen in een netwerk voor visuele communicatie. In het netwerk hebben vijf creatieven alle krachten samengebundeld. Samen adviseren (en realiseren we verbeteringen) op het gebied van strategie, positionering, communicatie en technologie, verbeelden ze verhalen met (interactieve) infographics en animaties en ontwikkelen en ontwerpen ze bijzondere websites.

 

www.stoutkramer.nl
www.spotinfographics.nl
www.rinusvandam.nl
www.davidgall.nl

 

Opdrachtgevers en samenwerkingen

o.a. Heavenly Thoughts • Dutch Culture • Operation Education • Uitgeverij Thema • Laura Donker • Gemeente Barendrecht (BAR) • Stout/Kramer (o.a. Amphora Books, Pro-Rail, Gemeente Utrecht, BOOM uitgever, De Zwarte Hond, M3H) • David Gall (o.a. Nutricia, Groeipartners en Marin) • Encouragement (Mapping the Future, Wonderspel) • Spot Infographics • Gemeente Rotterdam • Landelijke Meldkamer Organisatie Brabant Noord • kunstenaars Edwin Janssen en Tracy Mackenna • trainers en educators.